Bild på Nils Petter Molvær Group

Nils Petter Molvær Group

Den banbrytande trumpetaren, kompositören och producenten Nils Petter Molværs debutalbum Khmer (ECM) sålde över 250 000 exemplar och etablerade honom som en av de ledande rösterna i den nya europeiska jazzrörelsen; ett hybridfält av elektroakustisk, improviserad och komponerad musik. Sedan dess har han släppt nio album i eget namn, tonsatt musik till en rad filmer, tv-dokumentärer och pjäser.

Multiinstrumentalisten och kompositören Johan Lindström är sedan många år en av Sveriges mest eftertraktade musiker och producenter. I jazzkretsar är han kanske främst känd som en av medlemmarna i Tonbruket. Det egenproducerade och kritikerhyllade albumet Music For Empty Halls är en tankeväckande och sömlös blandning av jazz, blues, afrikanska rytmer och konstrock.

Jo Berger Myhre är en norsk basist som främst är verksam inom jazz och improviserad musik. Han har arbetat med flertalet norska artister och är aktiv med trion Splashgirl som släppt fyra album. Erland Dahlen har spelat på över 160 album sedan mitten av 1990-talet och turnerat med en imponerande lista av artister i mer än 30 länder: Madrugada, Xploding Plastix, John Paul Jones, Pantha du Prince och Bell Laboratory. Årabrot, Kaada / Mike Patton, Eivind Aarset på ”Sonic Codex”, Serena Maneesh, Anja Garbarek, Arve Henriksen, Hanne Hukkelberg och Ane Brun, för att nämna några.

 

A slow motion explosion of adulterated sound and gorgeously rounded melodies, unadorned by trills, edging forwards like the relentless nose of a glacier before crashing into the ocean.  London JazzNews

Nils Petter Molvaer, trumpet
Johan Lindström, gitarr, banjo
Jo Berger Myhre, bas
Erland Dahlen, slagverk, percussion
Sven Persson, ljuddesign