Bild på New Orleans Night Live

New Orleans Night Live

Stockholms Bluesförening kan stolt presentera The Buckaroos från Malmö och Ulf Sandström piano och sång (Jump 4 Joy) & Ingalill ”Plingis” Högman sax. Det blir en helkväll med New Orleans sväng för hela slanten. Varmt välkomna.
19.00-19.45 Ulf Sandström & Ingalill ”Plingis” Högman
Tyvärr kan inte Bosse Gustavsson medverka. Ingalill ”Plingis” Högman ersätter på sax.
En kultur och retur till barrelhouses i terpentinlägren kring Mississippifloden på hjulångaren ”Belle” med flyhänte och verbale Blues Award vinnaren Ulf Sandström som besökt New Orleans över trettio gånger och därav närmar sig musiktraditionen som en träsk-krokodil på väg till bal tillsammans med saxofonisten Ingalill ”Plingis” Högman
20.15 The Buckaroos med Karin Tingne på sång
The Buckaroos bildades 1984 efter att bandets sångare, Jalle Olsson, slutade som trummis i Wilmer X. Bandet spelar musik med tydliga influenser från den amerikanska södern. Rock, cajun, New Orleans R&B och Southern Soul. Repertoaren består dels av covers men också egna låtar. De flitigaste låtskrivarna är Wilmer X:s Nisse Hellberg, Pontus Snibb och Jalle Olsson.
Buckaroos har gjort 9 CD-plattor, varav 4 är inspelade i USA (Austin 1996, New Orleans 1998, Lafayette 2000 och New Orleans igen 2016.
Bandet har under de senaste 10 åren haft i stort sett samma sättning med inriktning på rockabilly, rock’n’roll och R&B som har sina rötter i den amerikanska södern.
Bandet har huvudsakligen sina spelningar i Malmö och resten av Skåne. Senaste gången The Buckaroos spelade i Stockholm var i Stockholm 2003 (!).