Bild på Modern Fantazias

Modern Fantazias

Lana del Rey och Tiden
Modern Fantazias startades av Hans Ek och Jonas Lindeborg för 13 år sedan och består av ett toppskikt av klassiska musiker och improvisationsmusiker. Ensemblen har samarbetat med Ane Brun, Michael Nyman, Efterklang, Laleh m.fl. Ett ständigt utforskande av musik skriven av Kraftwerk, Stockhausen, Cage, Charles Ives, Velvet Underground, Joy Division, Bowie och Eno har varit kärnan i ensemblens verksamhet från starten.
Modern Fantazias framträdde senast på Fasching 2018 och återvänder nu med ett nytt och annorlunda projekt.
Vi befinner oss inuti Lana del Reys låt i en timme och utforskar den säregna och magiska värld som uppenbaras då vi helt lämnar den linjära tid vi är vana vid.
Speedup-Slowdown-Reverse
Mellan det extremt långsamma och väldigt snabba visar sig sidor av musiken som tidigare varit dolda. En meditativ resa inuti detta universum av 247 sekunder där man som resenär befinner sig på olika observationspunkter med skiftande hastighet och tidsriktning.
Konsertens andra del innehåller musik av Björk, NEU!, Moondog, samt Bowies Blackstar.
Hans Ek är en dirigent och arrangör som genom sin förmåga att göra musiken giltig i vår tid, oavsett ursprung och genre, skaffat sig en alldeles särskild ställning i nordiskt musikliv. Det har lett till en mängd fruktbara samarbeten med Laleh, Veronica Maggio, Zara Larsson, Ane Brun, Renée Fleming, Stewart Copeland, Gregory Porter, Metropole Orkest, Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester, Copenhagen Phil och många fler.
———–
Medverkande:
Hans Ek / Arrangör / Dirigent
Jonas Lindeborg / Trumpet
Per Texas Johansson / Träblås
Sara Nordenberg / sång
Åsa Johansson / Violin
Niklas Gabrielsson / sång, Trummor
Joakim Agnas / Trumpet
Emma Beskow / Cello
Kalle Frisendahl / Trombon
Oskar Nilsson / Sång, Elbas
Kicki Ebbersten / Violin
Anders Haag / Slagverk
Erik Holm / Viola
Katarina Agnas / Fagott
Henrik Westerberg / Träblås
Anders Jonsson / Kontrabas
Karl Thorsson / Slagverk
Tomas Nordebrink / Piano

Visa mindre