Bild på Modern Fantazias

Modern Fantazias

Modern Fantazias startades Av Hans Ek och Jonas Lindeborg för 13 år sedan och består av ett toppskikt av klassiska musiker och improvisationsmusiker. Ensemblen har samarbetat med Ane Brun, Michael Nyman, Efterklang, Laleh m.fl. Ett ständigt utforskande av musik skriven av Kraftwerk, Stockhausen, Cage, Charles Ives, Velvet Underground, Joy Division, Bowie och Eno har varit kärnan i ensemblens verksamhet från starten.

Modern Fantazias framträdde senast på Fasching 2018 och återvänder nu med ett nytt och annorlunda projekt. 247 aspekter av Lana del Rays låt ”Norman Fucking Rockwell” är en remix där olika förhållningssätt till tiden ständigt varieras. Vi befinner oss inuti Lana del Rays låt i en timme och utforskar den säregna och magiska värld som uppenbaras då vi låter tidens förändringar styra.

Konsertens andra del består av David Bowies ”Black Star”.

En låt är ett eget universum.

247 sekunder blir stjärnor att navigera efter.

Att resa mellan olika punkter i denna rymd med tiden som uttrycksmedel.

Tiden som går olika fort. Framtid och dåtid kan byta plats.

 

Hans Ek är en dirigent och arrangör som genom sin förmåga att göra musiken giltig i vår tid, oavsett ursprung och genre, skaffat sig en alldeles särskild ställning i nordiskt musikliv. Det har lett till en mängd fruktbara samarbeten med Laleh, Veronica Maggio, Zara Larsson, Ane Brun, Renée Fleming, Stewart Copeland, Gregory Porter, Metropole Orkest, Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester, Copenhagen Phil och många fler

 

Hans Ek / Arrangör / Dirigent
Jonas Lindeborg / Trumpet
Per Texas Johansson / Träblås
Sara Nordenberg / sång
Åsa Johansson / Violin
Niklas Gabrielsson / sång, Trummor
Joakim Agnas / Trumpet
Emma Beskow / Cello
Kalle Frisendahl / Trombon
Oskar Nilsson / Sång, Elbas
Kicki Ebbersten / Violin
Anders Haag / Slagverk
Erik Holm / Viola
Katarina Agnas / Fagott
Henrik Westerberg / Träblås
Anders Jonsson / Kontrabas
Karl Thorsson / Slagverk
Tomas Nordebrink / Piano