Bild på Mining

Mining

Nu släpper vi upp några exklusiva konserter i september med enbart 50 bokningsbara platser. Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Mattias Risbergs Mining är det nya stjärntäta bandet som stigit upp ur underjorden för att bryta ny musik. De har charmat jazzvärlden med sina intrikata kompositioner, svindlande improvisationer och spontana infall. Receptet är deras eget unika men vi anar ingredienser från Mingus, Zappa, Stravinskij, Genesis, Kate Bush, King Crimson, Miles Davis, Messiaen bl.a.

Texterna behandlar den ständiga gruvdrift som pågår, inne i oss själva och utanför: jakten efter hög karat. Bandledaren Mattias Risberg står för alla texter och kompositioner men varje medlem är med och sätter sin personliga prägel på musiken. En smältdegel av ödmjuk bångstyrighet och sprallig nyfikenhet utlovas!

Bandet består av några av landets främsta musiker inom jazz/impro/artrock:
Jennie Abrahamson – sång,
Dan Berglund – bas,
Jon Fält – trummor,
Fredrik Ljungkvist – träblås,
Mattias Risberg – klaviatur,
Josefin Runsteen – fiol och marimba,
David Stackenäs – gitarr

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, vänligen mejla bord@fasching.se

Konserten kl 20 streamas även på Faschings Facebooksida, klicka här.