Bild på Mike Stern / Dave Weckl Band

Mike Stern / Dave Weckl Band

Mike Stern har lyckligtvis en alldeles särskild kärlek för Fasching. Nu är han tillbaka tillsammans med en annan Faschingfavorit: Dave Weckl Band.

Fusion- och jazzgitarristen Mike Stern har spelat med giganter som Billy Cobham och Jaco Pastorius. När Down Beat listade världens bästa jazzgitarrister genom alla tider var Stern en av de utvalda. Han har nominerats till Grammys flera gånger och har också varit medlem i Steps Ahead. Men allra tyngst väger det naturligtvis att han ingick i Miles Davis band under några år i början av åttiotalet. Stern har spelat många gånger tidigare på Fasching och vi hälsar honom alltid varmt välkommen tillbaka.

Jazz- och fusiontrummisen Dave Weckl är en annan – och lika varmt välkommen Faschinggäst. Denne tekniske trumslagare har också flera tunga samarbeten under bältet, med bland andra Chick Corea, Paul Simon och Madonna(!).

Tillsammans utgör Dave Weckl Band och Mike Stern en stark fusionkonstellation där spelglädje, teknisk virtuositet och ständig nyfikenhet sätter agendan.

Mike Stern – elgitarr
Bob Franceschini – saxofon
Tom Kennedy – elbas
Dave Weckl – trummor