Bild på Mikael Augustsson Conjunto 5 – Piazzolla the electric years

Mikael Augustsson Conjunto 5 – Piazzolla the electric years

Ni är många som hör av er och undrar om konserter kommer bli av. Det vi vet med säkerhet är att de inte blir av i mars pga rådande omständigheter och restriktioner och vi ser just nu över datum för att flytta konserter, alternativt ställa in. Alla som har biljett kommer bli meddelade så snart vi vet och kommer vid det tillfället få möjlighet att få sina pengar tillbaka om man önskar det istället. Vi ber om ert tålamod medan vi försöker styra upp detta på bästa möjliga sätt. Därför har vi valt att stoppa försäljningen tills vi vet mer.

Astor Piazzolla spelade på 70-talet in några skivor där han, till skillnad från sina helt akustiska ensembler, använde sig av trummor, el-orgel, el- piano, el-bas & synthar. Ett exempel på detta är skivan Mundial ’78 inspelad till fotbolls-VM i Argentina 1978. Libertango, en av hans största hits, kommer också ur en av dessa halvt elektrifierade ensembler.

Sökte han efter en mer jazzfusion-inspirerad ljudbild eller var han marinerad av Italiensk populärmusik efter att ha varit bosatt i Rom? Vissa av dessa alster liknar Piazzollas typiska tonspråk samtidigt som andra kompositioner söker efter en friare ljudbild.

Mikael Augustssons Halvt Elektrifierade Kvintett spelar musik från denna tid på ett sätt som är förankrat i nutiden och ger ensemblens medlemmar större frihet än vid uruppförandet.

Britta Virves – Elektrifierat Piano
Kasper Agnas – Elektrifierad Gitarr
Konrad Agnas – Trummor
Eva Lindal – violin
Mikael Augustsson – Bandoneón

För att anpassa oss till de allmänna riktlinjerna kommer Fasching i oktober, och framåt, att tillämpa ny modell för biljettbokningar. Biljettbokningarna gäller enbart sittplatser vid bord och inte per person som tidigare. Du kan välja mellan bord för 4, 2 och 1 person. Vi kommer inte att kunna erbjuda bokningar med medlemsrabatter till Faschings vänner eller FSJ men utlovar en finfin överraskning vid bordet vid uppvisande av ett av ovanstående medlemskort.
Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller antalet personer i publiken samt avstånd mellan sällskap. Vi vidtar även sanitära åtgärder såsom att sprita bord och allmänna utrymmen mellan konserterna denna kväll för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.