Bild på Michael Mayo

Michael Mayo

Efter att ha jobbat tillsammans med och haft Herbie Hancock som mentor har unga sångaren och kompositören Michael Mayo klivit ut ur mästarens skugga in i en egen sonisk värld med en eklektisk blandning av soul, jazz, R&B och västerländsk konstmusik.

Liksom den amerikanska sångaren Bobby McFerrin, en av Mayos stora influenser, använder Michael Mayo rösten som ett instrument, och liksom McFerrin ofta på oväntade, intressanta och genreöverskridande sätt. Mayo jobbar mycket med teknik kring röstanvändningen och använder loop-pedaler för att bygga lager och ljud-skikt på ett sätt som instrumentalister gjort före honom.

Född in i Los Angeles studiomusikerkretsar, med pappa saxofonisten och flöjtisten Scott Mayo och mamma sångerskan Valerie Pinkston, är Mayos musik centrerad kring rösten vilken på låtar som Stolen moments och 20/20 från debutalbumet Bones, bär på konnationer till Brian Wilsons Beach Boys och Manhattan transfer i en och samma person.

Michael Mayo är en spännande ung röstekvilibrist som tillsammans med det egna bandet kommer till Fasching med en sfäriskt uppdaterat neosoul!