Bild på Marlene Oak SUPPORT: LUDVIG HARTLER

Marlene Oak SUPPORT: LUDVIG HARTLER

Den 18/9 är det äntligen dags för EP-aktuella singer-songwritern Marlene Oak att gästa Fasching. Med en rogivande röst som uttrycker råa känslor, så lyckas Marlene Oak röra sina publiker på sätt som få andra artister kan. Influerad av idolerna Bob Dylan, Jeff Buckley, Joni Mitchell, Nina Simone och Janis Joplin – så kan man ana en tidlös charm i hennes låtar.

Under uppväxten på en liten ö utanför Stockholm så använde sig Marlene Oak av musiken som sin tillflykt från verkligheten. Tonårstiden spenderades som gatumusikant på gatorna i Gamla Stan, där hon för första gången blev “upptäckt” av en förbipasserande.

Sedan debuten har Marlene Oak turnerat land och rike och lyckats bygga upp en stark följarskara på pub- och festivalscener runtom i Sverige. Marlene Oak har fängslat publiker med sina folk-rockmelodier som förband till bland andra Miss Li, Whitney Rose, Susto, samt som en del av line-upen till festivaler såsom Way Out West, STHLM Americana och Irisfestivalen.

“Min favoritaspekt av att skapa musik är att spela live. När man spelar live, så är det något magiskt som sker. Musik i sig är magi, och när man står där och sjunger sina egenskrivna låtar så är det som om ett osynligt band skapas mellan mig och publiken. Det skapas någon slags connection som inte är likt något annat jag någonsin upplevt. Det är helt fantastiskt” säger Marlene Oak.

Marlene Oak är nu aktuell med nya EP:n ”Silver Moon” som släpptes den 15:e februari.

Marlene Oak – Sång och Elgitarr
Johan Nilsson – Elgitarr
Jimmie Nilsson – Elgitarr
Guido Roos – Trummor
Samuel Collmar – Bas
Isac Åberg – Trumpet (två låtar)
SUPPORT:
LUDVIG HARTLER är en lekfull historieberättare som sjunger och spelar gitarr. 2016 flyttade Ludvig till USA för att studera med sin stora inspiration John Mayers tidigare mentorer och lärare Pat Pattison och Tomo Fujita, på Berklee College of Music. Efter två år i Boston är han nu hemma i Stockholm och skriver på sitt debutalbum. 24-åriga Ludvig beskriver sitt låtskriveri som ett sätt för honom att reflektera över vardagslivet, sitt förflutna och framtiden.“Musiken jag älskar kan jag lyssna på som om den vore en spännande podcast eller en inspirerande bok. Jag vill lära mig något, jag vill lära känna personerna i låten och inspireras till förändring. Min målsättning är att människor ska kunna lyssna på min musik på samma sätt.” På Fasching uppträder Ludvig tillsammans med Delphi Glenn på körsång och multi-instrumentalisten Isac Öberg.
Ludvig Hartler sång och gitarr
Isac Öberg Piano och Bas
Delphi Glenn stämsång