Bild på Mariana Mazu feat. Leo Andersen & Karl Espegard

Mariana Mazu feat. Leo Andersen & Karl Espegard

En oförglömlig musikalisk resa från tango till boleros och  folkmusik
Med sitt debutalbum La bella indiferencia (2020) klev den argentinska sångerskan Mariana Mazú in i rampljuset och prisades direkt med Gardel-priset för årets bästa tangoalbum och bästa tangoartist 2021. Producerad av den välrenommerade musikern Acho Estol (La Chicana), albumet har resulterat i över en miljon uppspelningar på Spotify.
”Med sin eklektiska och fördomsfria stil är hon en frisk fläkt i dagens tangolandskap. Det räcker med att lyssna på hennes prisbelönta debutalbum för att hävda att musiken från Buenos Aires har – och inte borde ha – gränser.” , skriver journalisten Maximilian Carranza i tidningen Tribuna.
Efter succén med sin första Europaturné i maj 2022, ger sig Mazú nu ut på en ny under april, maj och juni 2023. Hon ackompanjeras av en av landets ledande gitarrister, Leonardo Andersen, och den hyllade norske violinisten Karl Espegard

Leonardo Andersen är en av de främsta virtuoser och kompositör i det argentinska gitarrlandskapet. Han samarbetar med ledande internationella artister som Nicky Nicole, Cristian Castro, Abel Pintos och Franco Luciani, den sistnämnda med vilken han vann den argentinska Grammis för bästa instrumentala tangoalbum 2021.

Karl Espegard är violinist och en av grundarna av den kritikerrosade tangoensemblen El Muro Tango. Han har uppträtt i prestigefyllda konsertsalar som Amsterdams Royal Concertgebouw, Moscow International House of Music och Munich Philharmonic Hall.

 

Konserten i samarbete med Klaus Pontvik &  Uppsala Internationella gitarrfestival 20 år