Bild på Maia Hirasawa SUPPORT: Anna Arco

Maia Hirasawa SUPPORT: Anna Arco

Med sin egensinniga röst och melodiska låtar har Maia Hirasawa sedan debuten varit en självklar del av det svenska – och japanska – musiklivet, som artist, låtskrivare och producent. Låten ”Äntligen” har spelats frekvent på radio och lovar gott inför hennes nya album som släpps den 3 februari.

Den 12 mars kommer hon äntligen tillbaka till Stockholm och Fasching.

Maia Hirasawa slog igenom med albumet ”Though I’m Just Me” 2007 och med låtar som ”And I found this Boy” och ”The Worrying kind”. Sedan debuten för 13 år sedan har hon hunnit släppa sex album i Sverige och har också en gedigen karriär i sin fars hemland Japan, där hon fått flera stora hits. Hon har under dessa år skrivit musik på svenska, japanska och engelska och producerat många av sina album själv. Hon är också en flitig kompositör till film, tv-serier och reklamfilm i just Japan.

Maia Hirasawa  – Sång, Gitarr, Klaviatur
Ida Lindberg , Klaviatur , Kör
Wille Alin – Trummor, Slagverk, Kör

Support: Anna Arco

Anna Arcos musik har beskrivits som experimentell pop med inslag av både hiphop, jazz och metal – men som en italiensk metal-tidning skrev: ”It is certainly not rock, but those passionate about good music will find this album excellent!” Utöver två album släppta 2019 och 2021 har hon samarbetat med det prisbelönta stråkkollektivet Migdal Strings och spelat live på scener som Fasching och Oceanen. Det senaste albumet Sad Secret Songs hamnade på HYMNs årsbästalista för svenska album 2021 och rönte uppmärksamhet internationellt, inte minst i den italienska metalvärlden.

”Visceral beats, emotive ballads and dark electro-synth. Mesmerising, heartbreaking, challenging and soul wrenchingly beautiful.” –  Women in Pop Magazine (AUS)
”A record for those who have a passion for crystalline singing, dreamy and absolute virtuosity.”  – Giorne Metal (IT)

Anna Arco – sång och synth
Simon Löfstedt – gitarr