Bild på Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet till Fasching

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet är tillbaka! Det var 2008 som historien tog sin början – född ur en idé om ett jazzalbum för EMI/Blue Note. Magnus Carlson tog kontakt med Goran Kajfeš och samlade ett enastående band bestående av Goran på trumpet, Per Ruskträsk Johansson på saxofon och flöjt, Lars Skoglund på trummor, Carl Bagge på piano, Peter Forss på bas och Mattias Ståhl på vibrafon.

Deras debutalbum, som i huvudsak bestod av musik utanför den klassiska jazzstandardrepertoaren – alltifrån The Zombies till Rodriguez – blev snabbt hyllat och följdes upp av en turné och ännu ett album “Echoes”. Nu står de äntligen redo att tillsammans möta publiken igen. 

-Vi hade väldigt roligt och spelade en hel del fram till 2013 då våra andra band och projekt helt tog överhanden. Under årens lopp har vi pratat om att återuppstå någon gång – och nu är det äntligen dags, säger Magnus Carlson. 

-Att spela låtar från vitt skilda håll som vi alla tycker om och lyssnat på, i hyfsat klassiskt jazz-snitt med bästa bandet och Magnus unika röst, kändes lustfyllt och naturligt varje sekund. Ska bli så kul att väcka liv i det här igen, säger Goran Kajfeš.

Förutom låtar från tidigare album kommer de även att bjuda på nyskrivet material. Förbered dig på kvällar fyllda med svängig jazz och magiska toner när Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet intar scenen på Fasching. 

Magnus Carlson – sång,
Goran Kajfes – trumpet
Per Ruskträsk Johansson – saxofon, flöjt,
Lars Skoglund – trummor,
Carl Bagge – piano,
Peter Forss – bas,
Mattias Ståhl – vibrafon