Bild på Magma + Support: Mats/Morgan

Magma + Support: Mats/Morgan

När Magma besökte Stockholm för två år sedan bjöd de på två låtar som tillsammans klockade in på 80 minuter. DN:s kritiker hyllade dem för det ”mäktiga” och ”kraftfulla” anslaget och jämförde dem bland annat med ”Frank Zappas maffigaste ensemblemusik”.

Det lär varken bli mindre kraftfullt eller maffigt när de nu återvänder till Stockholm och Fasching. Just nu är de nämligen ute på jubileumsturné och ger järnet för vart och ett av de femtio år som gått sedan trumslagaren Christian Vander bildade bandet och bestämde sig för att göra progressiv rock baserat på en rejäl dos jazztrummor.

Vander är idag den enda kvarvarande originalmedlemmen, men hans fru Stella Vander är knappast någon nykomling – det var många år sedan hon greppade mikrofonen och tog över huvudansvaret för sången i Magma. Språket hon sjunger på kallar de Kabaïan – ett påhittat språk som passar som hand i handske till den riffande, repetitiva och hypnotiska musik som Magma vräker ur sig. Att se dem live är som att träffas av en urkraft.

Support: Mats/Morgan

Magma firar 50år 2019. Mats/Morgan har en nästan lika lång historia ihop då de hade sitt 35års jubileum 2016. Två legendariska konstellationer alltså. Morgan Ågren gästar som trummis på Magma’s kommande CD och spelar även live med Magma i Paris 26e Juni.

Mats/Morgan har i duo format öppnat för Magma tidigare, både i och utanför Sverige.

Vi är grymt stolta att kunna göra två dagar med Mats/Morgan och Magma ihop på Fasching. Kommer att bli legendariskt!! Mats/Morgan är även skivaktuella med CD/DVD tillsammans med Norrlandsoperan.