Bild på M. Ward

M. Ward

M. Ward har haft avsevärd framgång med sidoprojekt som She & Him (med Zooey Deschanel) och Monsters of Folk (med Jim James, Conor Oberst och Mike Mogis), men den som vill komma åt hans innersta väsen bör vända sig till hans soloplattor. Det har blivit några minnesvärda sådana åren. På skivor som Transfiguration of Vincent, Transistor Radio och Post-War uppehåller han sig i ett slags gränstillstånd mellan verklighet och fiktion, mellan folk, blues, country och rock. Nyligen landade nya singeln Birthday, och i april kommer M. Ward till Sverige och Fasching!

Vid sidan av allt det ovanstående har M. Ward som producent, musiker eller i annan roll jobbat med alla från Mavis Staples och Cat Power till Lucinda Williams och Jenny Lewis. Som gitarrist och musikalisk auktoritet besitter han den där osvikliga fingertoppskänslan som kan visa sig bli avgörande för vem som helst. Som artist behöver han aldrig gapa eller göra sig till för att märkas, han har en lågmäld och lite hemlighetsfull sorts lyskraft som bruset aldrig rår på. Migration Stories, det senaste släppta albumet, var den tionde fullängdaren i ordningen.

Support: Rotem Geffen

Den svenska sångerskan, pianisten och komponisten Nelly Klayman-Cohen, som framträder under namnet Rotem Geffen, frammanar med sin experimentella pop en drömvärld som på en gång är raffinerad och rå. Rotem Geffens debutalbum You Guard the Key hämtar sin lekfulla känsla ur ett avskalat pianodriv med inslag av frijazz och mörka eteriska underströmmar. Hon arbetar med fragment och minnen, använder sig av improvisation och poesi och behandlar ämnen såsom längtan och sökandet efter svar.