Bild på Lucky Chops

Lucky Chops

Att Lucky Chops video till låten ”Problem” snart har fyra miljoner (!) visningar på YouTube beror säkert delvis på att det är en Ariana Grande-cover. Men det är verkligen inte hela förklaringen. Snarare är det de oklanderliga frisyrerna, de coola killarna och de eleganta danssteg de tar samtidigt som de spelar i kombination med det vildsint funkiga och totala ös de förmedlar med sina blåsinstrument.

Brassbandet Lucky Chops bildades av några elever vid LaGuardia Arts High School i New York år 2006. De började – som så många andra i ”det stora äpplet” – spela i tunnelbanan, på gator och torg och blev virala – och enormt efterfrågade av konsertarrangörer när de filmades av en turist på New Yorks gator.

Samtidigt som de turnerat flitigt har de också hunnit spela in albumet NYC och släppt EP:n Walter (där de gör en fullkomligt magisk blåsversion av Beatles-låten ”Helter Skelter”) och senast Virtue and Vice Sessions Vol 1. Det svänger sannerligen på skiva. Men – det är givetvis live de ska upplevas.

Nu kommer de till Stockholm Jazz Festival. Beväpnade med blåsinstrument, funkkänsla och absolut coolhet.