Bild på Liniker e os Caramelows

Liniker e os Caramelows

Fotbollsintresset är som bekant stort i Brasilien. Även för engelsk fotboll uppenbarligen. För sångerskan Liniker Barros förnamn är en hyllning till 80-talets stora fotbollsstjärna Gary Lineker.

Men i Brasilien är det ju inte bara fotboll som gäller, utan också musik. Liniker e os Caramelows räknas i dag som ett av Brasiliens hetaste band. Men även på den här punkten riktas blickarna också utanför Brasiliens gränser – för Liniker e os Caramelows blandar nutida brasiliansk musik med nordvästafrikanska inslag till en smittande hybrid som ständigt övertygar.

Bandet slog igenom 2015 med singeln Zero som har miljontals visningar på Youtube och andra webbportaler. Med debutalbumet ”Remonta” letade de sig ut i världen på allvar och har bland annat spelat på ansedda festivaler som South by Southwest, Primavera Sound och Womad.

Senaste albumet ”Goela Abaixo” är deras mest ambitiösa hittills och hämtar influenser från psykedelisk rock, pop och lite funk. Musiken pendlar mellan det hudlöst nära som i pianoballader som ”Intimidade” och det mer utlevande i spår som ”Lava” och ”Beau”.

Konserten presenteras som förfest till Lusofonidagen under Kulturfestivalen i sommar!

Liniker Barros – sång
William Zaharanszki – gitarr
Rafael Barone – bas
Eder Araújo – saxofon
Péricles Zuanon – trummor
Fernando TRZ – keyboard
Renata Essis – körsång
Marja Lenski – percussion