Bild på Lars Jansson Trio

Lars Jansson Trio

Konserten genomförs i samarbete med Laila och Charles Gavatins stiftelse för Jazzmusik.

Observera att tidigare köpta biljetter har återbetalats och att konserterna har släppts på nytt. Endast nyinköpta biljetter gäller på dessa evenemang.

Efter över trettiofem år i musikbranschen ses Lars Jansson numera som etablerad och ansedd kompositör, arrangör, pianist och pedagog. Han har har samarbetat med flera framstående musiker till exempel Jan Garbarek, Arild Andersen, Radka Toneff, Steve Swallow, Lew Sollof, Bob Berg, Rune Gustafsson, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson, Göran Fristorp.

Lars Jansson blev Danmarks första jazzprofessor i Aarhus 1998 och nominerades samma år Lars Jansson  till den danska Danish Jazzpar prize. Lars Jansson fick Dansk Grammy för skivan Hope 2001. Lars Jansson Trio är en av de mest berömda jazzgrupperna i Skandinavien och Japan och har genomfört turnéer över stora delar av världen. Lars Jansson Trios långa samarbete har gett resulterat i utgivning av ett tiotal skivor.

Att vara en del av kollektivet och samtidigt ha den totala individuella friheten att uttrycka sin egen röst. Pianisten Lars Janssons definition av kärnan i jazzmusiken sammanfattar också vad vi kan förvänta oss att få höra när han uppträder på Fasching med sin trio.

Det är musik som förenar och förnyar: både på och utanför scenen, och som kollektiv och individ.

Lars Jansson – piano,
Thomas Fonnesbaek – bas,
Paul Svanberg – trummor

Lars Jansson Trio kommer att göra 2 separata konserter denna dag

Konsert nr 1
På scen kl 16 (dörrar öppnar kl 15)
Konsert nr 2
På scen kl 20 (dörrar öppnar kl 18)

Du som har biljett till den tidiga konserten på lördagen ombeds lämna ditt bord senast 17.30 för att personalen ska kunna städa undan och desinficera lokalen enligt gällande regler inför nästkommande konsert. Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, eller om du vill sätta ihop två bokningar till ett bord, vänligen mejla bord@fasching.se

Konserten kl 20 kommer livestreamas på Faschings Facebooksida