Bild på La Strada hyllar Nino Rota & Federico Fellini

La Strada hyllar Nino Rota & Federico Fellini

Nino Rota är djupt förknippad med filmmusik och inte minst som Federico Fellinis parhäst och musikalisk musa. Rotas musik kan nästan klassas som en egen genre. Man skulle kunna benämna den melankolisk cirkusjazz med fria utflykter i tid och rum. Genom allt, som en röd tråd, löper den italienska operans och folkmusikens stora kärlek till melodi. Rota och Fellini kompletterade varandra väl i skildringen av det tragikomiska i människans existens. Vackert, groteskt, lekfullt och melankoliskt på en och samma gång. Nino Rotas renommé sköt i höjden efter att han skrev sin bejublade musik till Coppolas Gudfadern.

La Strada är ett band som leds av gitarristen och kompositören Peter Nylander. Fem musiker med olika bakgrunder och röster möts här för att med omsorg och lekfullhet förvalta en del av filmhistoriens mest älskade verk. Cellon, dragspelet och gitarren väver sig igenom essenserna av Rotas orkestermusik uppbackade av en jazzig rytmsektion. Tillsammans fångar La Strada alla hörn av Nino Rotas gränslösa palett.

Peter Nylander gitarr
Svante Henryson cello
Lisa Långbacka dragspel
Ingrid Schyborger kontrabas
Peter Danemo trummor

——————-

De konserter vi släpper upp under hösten följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller antalet personer i publiken samt avstånd mellan sällskap. Vi vidtar även sanitära åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler. Varmt välkommen!

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, vänligen mejla bord@fasching.se

Konserten kl 20 streamas även på Faschings Facebooksida, klicka här.