Bild på Konrad Agnas

Konrad Agnas

Trumslagaren Konrad Agnas debuterar i vår som kompositör och bandledare med albumet ”Rite of Passage” och har releasekonsert på Fasching den 26 april!

Konrad förenar kollagekomponerade hiphop-fantasier och spirituell jazz a lá Alice Coltrane, med ett skelett inspirerat av Terry Rileys och Moondogs minimalism. Med lika delar precision och feeling sammanflätas kompositionerna av hans infallsrika och personliga trumspel. Vid sin sida har han några av sina närmsta vapendragare, tillika jazzgiganterna: Per Texas Johansson (saxofoner, klarinetter och flöjt), Johan Graden (piano och orgel) och Torbjörn Zetterberg (Bas).

Konrad Agnas är ständigt aktuell som en av landets mest efterfrågade trummisar. Han har under de senaste tio åren synts och hörts som virtuos trumslagare och co-bandledare i bland annat Orakel, Agnas Bros, Hederosgruppen, Bakgrundsmusik, Johan Lindström Septett, Krypto Grotesk och Moon Juice. Han har framträtt över hela världen med artister som Nadah El Shazly, Rebecka Törnqvist, Sara Parkman, Pat Metheny och Pugh Rogefeldt. Överraskande nog är ”Rite of Passage” hans första skiva i eget namn.

Albumet släpps på jazzlabeln Moserobie Music Production.

Konrad Agnas – Trummor och sampler
Johan Graden – Piano och orgel
Per Texas Johansson – Saxofoner, klarinett och flöjt.
Torbjörn Zetterberg – Bas