Bild på Kassin

Kassin

Den brasilianske stjärnproducenten (som producerat musik för Gal Costa, Bebel Gilberto, Caetano Veloso och Marcos Valle), sångaren, multiinstrumentalisten och artisten Kassin gör musik på ett helt eget vis. Han berättade hur det går till i en intervju med Billboard Magazine förra året: ”Jag gör först all musik i mitt huvud, utan några instrument, idéer eller arrangemang. När jag sedan spelar in hör jag musiken för första gången utanför mitt huvud”. Kanske är det därför hans musik är så glad, okomplicerad och fylld av oväntade infall? Mer väntat är kanske att han ger ut sin musik på Luaka Bop. Skivbolaget grundades ju av en av popens mer egensinniga personligheter: forne Talking Heads-frontmannen David Byrne.

Kassin har skapat ett helt album på sin Gameboy, gjort filmmusik till japanska animefilmer och medverkat som producent på Gilles Petersons brasilianska projekt Sonzeira. Han är också medlem i Rio de Janeiro-bandet The +2’s som blandar vilt mellan samba, funk och psykedelia.

På egen hand är han lite popigare – men den varierade blandningen av musikaliska element är signaturen även när Kassin gör solomaterial. Till Fasching kommer han med polska duon LXMP och basmagikern Alberto Continentino. Det kommer bli överraskande!