Bild på Julia Strzalek

Julia Strzalek

Julia Strzalek är en saxofonist och kompositör från Tyskland, baserad i Stockholm. Julias musik är som från ett eget universum, här finns miljoner influenser men det låter sammantaget inte som något annat.

Hennes debutalbum ”Kolibri” fick ett entusiastiskt mottagande från kritiker runt om i landet. År 2018 fick Julia Strzalek det prestigefyllda improvisationspriset av SKAP (Sveriges kompositörer och textförfattare) med motiveringen: Med ett stort musikaliskt hjärta skapar hon flytande musik som alltid är i rörelse. Respektfullt ignorerar hon genregränser och låter hennes personlighet lysa igenom sitt arbete.

Den 20e november 2020 släppte Julia äntligen hennes andra skiva ”TVÅ” (Armadillo Recordings). Skivan blev hyllad både i Sverige och Norge och hon fick många nya lyssnare världen runt. Det är melodisk och egensinnig jazz fylld av roande och ständigt överraskande element.

”Det är otroligt trevligt att höra något så befriande lekfullt och opretentiöst som detta. Den svenske saxofonisten Julia Strzaleks senaste album utstrålar helt enkelt spelglädje. En av fjolårets höjdpunkter.” (Jazznytt, 2021 Norge)

Denna kväll kommer Julia tillsammans med hennes band presentera det nya albumet ”TVÅ”.

Julia Strzalek, saxofon
Karoline Wallace, sång,
Niklas Barnö, trumpet,
Mats Äleklint, trombon,
Johan Graden, piano och synt,
Vilhelm Bromander, ståbas,
Konrad Agnes, trummor

 

Konserten sänds på Faschings Facebooksida
Du som tittar på konserten är välkommen att swisha ett bidrag till 123 061 08 24 eller paypal.me/faschingjazz