Bild på Juana Molina

Juana Molina

Nytt konsertdatum 22/4! Köpt biljett gäller!

Det är inte första gången den argentinska singer-songwritern Juana Molina byter inriktning i livet. Första gången var när hon bestämde sig för att lägga karriären som tv-komiker på hyllan och istället göra mörk och utmanande musik där hon experimenterade både med röst och instrument som syntar, gitarrer och looppedaler. 2017 släppte hon sitt bästa album hittills – det abstrakta konstrockalbumet Halo som hyllades av kritiker – Pitchfork gav skivan 8/10 och lovordade hennes ”excellenta skiva”.

Året därpå reste hon till Danmark för att medverka på Roskildefestivalen. Dessvärre lyckades flygbolaget slarva bort hennes bands instrument – men istället för att ställa in helt, beslutade de sig för att genomföra en improviserad spelning med lånade instrument. Det gick bra och var så utmanande att Juana Molina sedan bestämde sig för att fortsätta med detta lite ”punkigare” spår. Dags för byte av inriktning igen alltså.

Senaste skivsläppet (som kom hösten 2019) blev följaktligen det mer punkorienterade Forfun EP där alla låtar är inspelade med begränsad utrustning och med ett råare, rockigare sound – men fortfarande högintressant!

När Juana Molina nu kommer till Fasching spelar det alltså inte så stor roll om hon kommer med instrument eller inte – oavsett kommer hon att bjuda på en hejdundrande show. Det är så hon jobbar, Argentinas mest spännande moderna artist.

Juana Molina
Odin Schvartz keys, bas
Pablo Gonzalez trummor