Bild på Johan Lindström Septett – STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL 2020

Johan Lindström Septett – STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL 2020

Johan Lindström är utan tvekan en av Sveriges mest eftertraktade musiker och kompositörer. Dels han är känd som gitarrist & pedal steel gitarrist och dels är han känd som producent som ofta lyckas plocka fram oanade musikaliska guldklimpar hos artister som de inte hade en aning om fanns. Rebecka Törnqvist, Elvis Costello, Ane Brun, Freddie Wadling, Totta Näslund, Titiyo och Anna Ternheim är bara några i raden av alla artister Johan Lindström samarbetat med.

I jazzvärlden är han kanske mest känd som kompositör medlem i fyrfaldigt grammisbelönade Tonbruket och med egna bandet Johan Lindström Septett. Bandet tilldelades P2:s Jazzkatten 2019 för årets grupp och nu inför spelningen på Fasching och Stockholm Jazz Festival utlovas det ny spännande musik och det ryktas även om att ett album är på gång.

Johan Lindström – gitarr, pedalsteel
Jonas Kullhammar – sax
Jesper Nordenström – keyboards
Per ”Texas” Johansson – sax, klarinett
Mats Äleklint – trombon
Torbjörn Zetterberg – kontrabas
Konrad Agnas- trummor

Konserten streamas på Faschings Facebooksida!

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 9 och 18 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. 2018 slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. I år är det inte en fullt lika stor festival som arrangeras även om drygt 100 akter presenteras trots rådande omständigheter. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se


De konserter vi släpper upp till Stockholm Jazz Festival följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller antalet personer i publiken samt avstånd mellan sällskap. Vi vidtar även sanitära åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler. Varmt välkommen!