Bild på Joan Chamorro featuring Èlia Bastida, Alba Armengou & Alba Esteban

Joan Chamorro featuring Èlia Bastida, Alba Armengou & Alba Esteban

Joan Chamorro har spelat in över 80 album och är ett stort namn på den spanska jazzscenen. Det musikaliska uttrycket är brett: melodisk mainstreamjazz som delar rotsystem med The Great American Songbook. Han trakterar ett 10-tal instrument och är även verksam som producent och promotor. Karriären innefattar världsturneér och samarbeten med flera framstående jazzmusiker, bland annat Randy Brecker, David Allen och Bobby Shew. I rollen som pedagog har han erhållit ett flertal utmärkelser.

I kväll möter vi honom med tre unga jazztalanger som utvecklats under hans pedagogiska ledarskap. Èlia Bastida är sångerska, saxofonist och klassiskt skolad violinist som upptäckte jazz i 16-årsåldern. Hon har spelat in över 30 album och arbetat med ett flertal framstående jazzartister.

Vokalisten, trumpetaren och saxofonisten Alba Armengou har medverkat på inspelningar med Ken Peplowski, Scott Hamilton och Joel Frahm. Alba Esteban har barytonsax som sitt främsta instrument. Hon sjunger och spelar även klarinett, alt- och sopransax.

Vi är stolta över att få att presentera denna fina kvartett för den svenska publiken!

 

Joan Chamorro – bas, saxofon, klarinett, flöjt
Èlia Bastida – sång, violin
Alba Armengou – sång, trumpet
Alba Esteban – barytonsaxofon, sång

Gäst: Erik Söderlind