Bild på Jazzlab: Tumi Torfason kvartett / Ellen Mansten Bruchfeld Kvartett

Jazzlab: Tumi Torfason kvartett / Ellen Mansten Bruchfeld Kvartett

Möt morgondagens jazzstjärnor i detta samarbete med Kungliga Musikhögskolan. Konserten efterföljs av jam

Denna kväll möter vi Tumi Torfason kvartett och Ellen Mansten Bruchfeld Kvartett

Tumi Torfason kvartett
Skarpa linjer och sanningsenliga melodier sammanflätas i Tumi Torfasons fantasifulla ljudlandskap. Sökandet att sudda ut gränserna mellan det mekaniska och det organiska, det skrivna och det improviserade, det tidlösa och det nyskapande, är centrala delar i Torfasons skapande för att få fram sin ljudbild i en ärlig konversation med sina medmusiker.

Den unga Isländska musikern som numera är baserad i Stockholm, intar scenen med sin kvartett i ett program beståendes av originalkompositioner som genomsyras av improvisation. Gruppen är byggd ur nyfunna vänskaper knutna både på och kring Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, vartifrån han tar sin examen under våren.

Efter framträdanden på festivaler och scener runt om i Norden släpper detta nya stjärnskott inom Isländsk jazz denna sommar sitt debutalbum. Skivan innehåller nyskrivna stycken för allt emellan duo-sättning till storband, däribland även den sättning som presenteras här på Fasching.

Tumi Torfason – trumpet, kompositör
Fredrik Ljungkvist – träblås
Bjarni Már Ingólfsson – elgitarr
Olle Lannér Risenfors – kontrabas

—–

Ellen Mansten Bruchfeld Kvartett

Singer-/songwritern Ellen Mansten Bruchfeld skapar med sina kompositioner ett möte mellan neo soul och modern jazz. Med melodier som sträcker sig bortom metriska såväl som harmoniska konventioner bildar hon tillsammans med sina medmusiker ett eget sound med berättandet i fokus.

Ellen Mansten Bruchfeld – sång & komposition
Samuel Axelson – piano
Johannes Bäckström – kontrabas
Felix Kling – trummor