Bild på JAZZLAB: Märta Dahlström Kvartett + Lost in Lucerne

JAZZLAB: Märta Dahlström Kvartett + Lost in Lucerne

Upptäck morgondagens jazzstjärnor direkt från Kungliga Musikhögskolan! Två grupper denna kväll. Konserterna efterföljs av jam.

Med känslor och enkelhet som utgångspunkt spelar Märta Dahlström egna kompositioner som genom en kombination av djupgående studier i jazztraditionen tillsammans med egna impulser och uttryck skapat en lättsam ingångspunkt till kompositionen.

Med finurliga texter på svenska skapas ett spännande möte mellan den amerikanska sångboken i kombination med vardagliga observationer, samt det lilla extra i livet. Med jazzens giganter som kärna i temapresentationer samt improvisationer tar Märta an och fångar blickfånget av hur livet kan vara när man lever i gränslandet av att alltid ha rätt till att vara dagens aprilskämt.

Märta Dahlström Kvartett bjuder in till en svängig konsert som både får en att tänka till och relatera.

Märta Dahlström – Sång
Milos Lindegren – Piano
Jonathan Jessen – Kontrabas
Felix Kling – Trummor

Lost in Lucerne

 

I ett mörkt och kallt december 2021 fattade dessa musiker intresse för varandra i sökandet efter ett friare kollektivt spel. Under sin debutspelning på Glenn Miller Café etsades känslan av lekfullhet sig fast i gruppens gemensamma sound.

Musiken som framförs är komponerad av bandets medlemmar och pendlar mellan intensitet och ömhet. De personliga styckena blir grunden för improvisation med avantgardiska inslag.

Under denna kväll gästas bandet av den eminenta Joakim Milder (professur vid KMH, ledamot av Kungliga Musikaliska Akademin samt konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band m.m.) som under de senaste månaderna agerat mentor för gruppen.

Följ med oss på vår musikaliska jakt efter stadens nyckel. Det blir en resa genom sjöar och gränder, över moln och broar.

 Erik Hasselfeldt – saxofon
Joakim Milder – saxofon
Agnes Persson – gitarr
Amanda Karström – kontrabas
Filip Öhman – trummor