Bild på Jazzlab: Hans J. Wohlfarth & Sabina Levin

Jazzlab: Hans J. Wohlfarth & Sabina Levin

Möt morgondagens jazzstjärnor direkt från Kungliga Musikhögskolan! Denna kväll: Hans J. Wohlfarth & Sabina Levin.

Kvällen efterföljs av jam

Den tyske trumpetaren Hans Jacob Wohlfarth sökte nya musikaliska influenser från den skandinaviska jazzscenen och kom till Stockholm som en del av sina utlandsstudier.

De första intrycken av den svenska musiken är djupa och intensiva: kulturen, människorna och livet i Stockholm. Han grundade sin första kvartett med nya vänner från den lokala jazzscenen. Med denna ensemble bearbetar och kanaliserar Hans Jacob Wohlfarth sina tankar och känslor musikaliskt. I sina egna kompositioner skapar han sitt alldeles egna sound. Musikalisk inspiration finns i Ornette Colemans och Wynton Marsalis musik från 80-talet.

Hans Jacob Wohlfarth – trumpet
Elmer Stenlund – piano
Elsa Månsson – kontrabas
Arvid Josteus – trummor

 

Sabina Levin Small Orchestra

Dissonanta klanger och slingrande melodier vävs samman i Sabina Levins fantasifulla ljudvärld. Inspirerad av allt från naturens skiftande landskap till livets olika sinnesstämningar, och med en grundinspiration från ECM, delar sångerskan med sig av sina egna kompositioner.

I en blandning av genomkomponerade låtar och kollektiva improvisationer leder Sabina Levin Small Orchestra lyssnarna genom livets alla nyanser, från ögonblick av intensiv panik till stunder av fullständig harmoni. Det är i dessa autentiska och råa ögonblick som Sabina finner sin inspiration och låter den vibrera genom varje komposition.

Sabina Levin – Sång, text & komposition
Erik Hasselfeldt – Klarinett & altsaxofon
Fabian Erkelius – Piano
Alexander Falkebring – Vibrafon
Amanda Karström – Kontrabas
Kristian Remnélius- Trummor