Bild på Jazzlab: Emma Jansson & Cosmic Express Quintet

Jazzlab: Emma Jansson & Cosmic Express Quintet

Tyvärr har vi under rådande omständigheter tvingats ställa in detta evenemang. Vi ber om ert tålamod medan vi jobbar på att sätta nytt datum.

We are sorry to inform all guests this event is cancelled. Please be patient as we work on a new date.

EMMA JANSSON
Sångerskan Emma Jansson banar en alldeles unik väg med sina egenskrivna kompositioner. Hennes musik svävar mellan indiepop och jazz, ger plats åt det sköra men väjer inte för att vara rå och ohämmad. Låtarna väver ihop storslagna melodier med gripande sånginsatser, med texter som handlar om vardagen och de stora frågorna som dyker upp däremellan. Kvällen på Fasching bjuder på ny musik från kommande EP:n som släpps i höst.
Emma Jansson – sång
Alexander Falkebring – piano
Johan Tengholm – bas
Johan Förnell – trummor

Cosmic Express Quintet

Trots att Cosmic Express Quintet funnits i mindre än ett år, har de hunnit med en del. I höstas var de på turné i mellannorrland där de bland annat spelade på den legendariska jazzfestivalen i Umeå och tidigare det året blev de vinnare av Svensk Jazz-final för mindre jazzgrupper. Missa inte chansen att uppleva samtida jazz, med unga improvisatörer som siktar mot stjärnorna!

Under ledning av Ima Baeza Bilgin formar fem unga jazzmusiker bandet Cosmic Express Quintet. Tillsammans skapar de ett musikaliskt lekrum där starka och moderna originalkompositioner förs samman med varje musikers egna röst till ett explosivt samklang. Kvintetten har dessutom vunnit Blue House Youth Jazz Festivals jazzensemble-tävling samt SKAPs jazzkompositionspris för Ima Baeza Bilgins kompositioner. Med fokus på samspel, improvisation och dramatik, tar bandet med lyssnarna på en musikalisk resa som berör.

Isak Ingvarsson – tenorsax
Benjamin Löfgren – trumpet
Ima Baeza Bilgin – piano
Olle Lannér Risenfors – kontrabas
Johan Förnell – trummor

Efter konserterna kör vi jam!