Bild på Ingrid Schyborger Qtet

Ingrid Schyborger Qtet

Ingrid Schyborger är en Sverige, – och New York, baserad basist och kompositör som efter att ha bott i New York i tre år, numera är bosatt i Sverige. 

Hon kommer ursprungligen från Stockholm och växte upp i ett litet kvarter utanför staden med ett hus fullt av musikinstrument. När hon var 17 år introducerades hon till kontrabasen och blev snabbt kär i instrumentet. Hon har nu spelat med många välkända musiker i Europa, New York, Sverige och Kenya och är på väg att bli en framstående kompositör och basist världen över.

”In love with the world” är titeln på Ingrid Schyborgers debutalbum och släpps i oktober 2024.

På skivan får vi höra Ingrids egna kvartett i kombination med en stråkkvartett, ett projekt som hon har arbetat med de senaste tre åren. Några av musikerna på albumet inkluderar Ian Cleaver på trumpet, Tommaso Perazzo på piano, trum – och slagverkaren Rogerio Boccato, och ett gästspel med Yuko Kawasaki på sång.
Under sin uppväxt tillbringade Ingrid mycket av sin tid på sommaren ute i skogarna på landsbygden i Sverige. Albumet är en tillbakaspolning till hur det var att vandra ensam i skogen, bara tio eller elva år gammal, och höra ljudet av de knarrande träden och fåglarna.

Mycket av musiken på albumen har inspirerats av dessa somrar, men har ocskå inspirerats av hennes reflektioner över vårt samhälle idag såsom; miljöförstöringen som sker världen över, hur vissa städer håller på att förlora sin natur helt och hållet, och hur vi människor förlorat vår kärlek till jorden. 

Samtidigt som hon i kompositionerna kombinerat melodiskt infångande melodier med rytmisk lekfullhet och intressanta harmoniska förändringar, bringar musikernas fantastiska skicklighet och kommunikation med varandra fram en spännande spontanitet på hög nivå.
”In love with the world” är ett dynamiskt album som fångar in lyssnaren på en resa genom flera musikaliska landskap. Dessa landskap berättar vår historia idag.
Ingrid Schyborger – kontrabas/elbas & komposition
Ian Cleaver  – trumpet
Tommaso Perazzo – piano
Rogerio Boccato  – trummor & slagverk