Bild på I.B. Sundström & SHA3K – Stockholm Jazz Festival 2020

I.B. Sundström & SHA3K – Stockholm Jazz Festival 2020

I.B. Sundström är en heteronym för musikern och konstnären Isak Sundström, som också gjort många skivor med Skriet, Pascal och Rocks and Waves Song Circle.

Den 21 augusti släpps Antropofagernas rike I och Antropofagernas rike II – ett dubbelalbum som är Sundströms kanske mest ambitiösa verk hittills. Medverkar gör bland annat ett rockband, en träblåsorkester och barbershopkören Trocadero. Det första albumet är övervägande instrumentalt, det andra är övervägande med sång.

Det är en mjuk musik med en stark havskänsla.

Antropofagernas rike är producerat av Jonas Teglund, som också producerade debuten I den skinande gyttjan från 2017. Teglund har annars också jobbat med bland andra Mattias Alkberg, Hurula och Iiris Viljanen.

Support denna kväll: SHA3K

SHA3K består av Stina Hellberg Agback på harpa, Tove Brandt på bas och Djamel Baroudi på trummor och elektronik. Debutalbumet ”Winning Isn’t Everything: It’s The Only Thing!” handlar om tävlande i allmänhet, och amerikansk fotboll i synnerhet. Med vild egensinnighet har gruppet ett helt eget sound och ett fritt förhållningssätt till allt de gör. Albumet har fått strålande recensioner i svenska tidningar som Orkesterjournalen och LIRA.

 

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 9 och 18 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. 2018 slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. I år är det inte en fullt lika stor festival som arrangeras även om drygt 100 akter presenteras trots rådande omständigheter. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se


De konserter vi släpper upp till Stockholm Jazz Festival följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller antalet personer i publiken samt avstånd mellan sällskap. Vi vidtar även sanitära åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler. Varmt välkommen!