Bild på Hypnotic Brass Ensemble

Hypnotic Brass Ensemble

Pga flyttad turné kommer den här konserten att flyttas fram till hösten. Nytt datum är ännu inte spikat. Vi återkommer så snart vi vet mer.

 

Nu är de tillbaka, med mer drag än någonsin! Hypnotic Brass Ensemble intar återigen Fasching med en härlig mix av hiphop, blås, funk och jazz, och som vanligt väntar vi oss en riktigt ösig fest!

1999 släppte oktetten sitt första album ”The Flipside” som till största del lanserades genom att HBE spelade på gatorna i några av Amerikas största städer och sålde skivor direkt till fansen. 65.ooo sålda skivor senare var succén ett faktum. Sedan dess har HBE spelat på klubbar och festivaler, byggt upp sin fanbase och spritt sitt typiska sound baserat på hiphop, soul, reggae och rock.

Under en turné med artister från The Gorillaz entourage inspirerades Hypnotic att addera nya element till sitt sound. Resultatet blev den internationellt hyllade skivan ”Bulletproof Brass” (2011). Sedan dess har HBE bland annat turnerat med Prince, framträtt på brittisk tv:s musikshow ”Jools Holland”, spelat för ett fullsatt Sydney Opera House och hörts på soundtracket till filmen ”Hunger Games”. PBS har också gjort en dokumentär om gruppen; ”Brothers Hypnotic”.

Hypnotic Brass Ensemble är åtta bröder, alla söner till jazztrumpetaren Phil Cohran (som bland annat spelat med Sun Ra, var med och grundade AACM och fungerade som mentor till Earth, Wind & Fire). De är uppväxta i den södra delen av Chicago och är sedan tidig ålder musikdrillade av sina musikaliska föräldrar.