Bild på Hannah Williams & The Affirmations

Hannah Williams & The Affirmations

Tyvärr har vi blivit tvungna att ställa in konserten med Hannah Williams pga rådande omständigheter.

“The time has come to take the lead. This is my town now” deklarerar Hannah Williams självsäkert i låten “The Only Way Out Is Through” över ett stompigt beat värdigt en Curtis Mayfield på toppen av sin karriär. Så backas hon också upp av ett fantastiskt band: The Affirmations. Och med en röst som hennes ska hon vara självsäker. Det här är stor soulmusik. Recensenterna har refererat till både Adele och Amy Winehouse – och visst går det att se kopplingarna: det handlar om brittiska sångerskor med röster som skakar om och de är alla med och skriver soulmusikens historia vidare.

Hannah Williams blev känd över hela världen när Jay-Z beslutade sig för att sampla hennes låt ”Late Nights & Heartbreaks” och använda den som bakgrund till sin rap i brottarhiten ”4:44” som kom 2018.

Med förra årets album 50 Foot Woman – där “The Only Way Out Is Through” ingår – visar hon alltså att hon står stadigt och självsäkert på egna ben. Skivan är en kärleksförklaring till klassisk soulmusik – och rymmer allt från hjärtekrossarballader och episk soul av det riktigt storslagna slaget till psykedelisk funk.

Hon har kallats en ”british soul hurricane” – och det är när hon står på scen som hon når orkanstyrka. Så missa inte detta brittiska soulfenomen!

Hannah Williams – sång
James Graham – Wurlitzer, piano, orgel
Adam Newton – bas
Adam Holgate – gitarr
Jai Widdowson-Jones – trummor, percussion
Liam Treasure – trombon
Tom Taylor – barytonsaxofon