Bild på Hannah Svensson Group

Hannah Svensson Group

Kritikerrosad sångerska, låtskrivare och konstnär – Hannah Svensson banar sin egen väg och har med fem skivalbum etablerat sig som en av våra mest uppskattade jazzsångerskor. Hon hörs i många olika kombinationer och sammanhang både i Sverige och internationellt. Bland annat medverkade hon på London Jazzfestival 2018 med en konsert på populära jazzklubben ”Pizza Express”.

Nya albumet ”Places and dreams” släpps i oktober 2019 och är inspelat i Nilento studio som även ger albumet på studions eget bolag ”Nilento records” och består av nykomponerat material av Hannah, blandat med en och annan låtskatt ur den amerikanska sångboken.

Hannah Svensson Group består förutom av Hannah själv av fyra förnämliga jazzmusiker:
Jan Lundgren – räknas som en av världens mest framstående jazzpianister. Hans egen grupp, Jan Lundgren Trio, fick sitt genombrott med skivan Swedish Standards.
Ewan Svensson – tillika Hannahs far ”Att Ewan är en av vårt lands mest personliga och hörvärda gitarrister, vet vi sedan länge. Men att höra honom tillsammans med Hannah är något alldeles speciellt” / DIG jazz 2016
Matz Nilsson – Legendarisk basist och kapellmöstare i och en av grundarna till fusiongruppen ”Hawk on Flight”
Zoltan Czörsz – Fantastisk trumslagare med en unik känslighet i sitt spel.

”Hannah Svenssons vokala förmåga och tajming är uppenbar från första till sista tonen” / orkesterjournalen 2018

”Svensson has developed a magnetic stage presence” /Jazz journal 2017