Bild på Fredrik Lindborg trio + strings plays Gullin

Fredrik Lindborg trio + strings plays Gullin

Nu släpper vi upp några exklusiva konserter i september med enbart 50 bokningsbara platser. Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Svensk jazz har med sitt unika sound en given plats på den internationella jazzscenen. En av förgrundsgestalterna inom den svenska jazzen är barytonsaxofonisten Lars Gullin som i sitt komponerande influerades både av klassisk musik och av den svenska folkmusiken.

Fredrik Lindborg har hittat egna infallsvinklar på Gullins musik som både lyfter fram svänget och glädjen men som också förstärker inslagen av klassisk musik och svensk folkmusik.

För att skapa denna mångbottnade musik hörs på skivan en septett bestående av saxofon, två fioler, viola, cello, bas och trummor där alla instrument har en viktig och framträdande roll.

Bandet har precis släppt skivan ”a Swedish Portrait”.

Fredrik Lindborg har spelat musik sedan barnsben och lyssnat ännu längre på de stora jazztitanernas musik. Detta har satt sina spår i hans uttryck som talar direkt till lyssnaren. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig ta slut.

Han har tilldelats många priser som till exempel Dompanpriset ”Guldsaxen” och Bert Levin- stipendiet.

Övriga medlemmar i gruppen tillhör alla några av Europas mest eftersökta musiker och solister.

Fredrik Lindborg – baryton, tenor och sopransaxofon
Martin Sjöstedt – bas
Daniel Fredriksson – trummor
Daniel Migdal – violin
Henrik Naimark Meyers – violin
Ylva-Li Zilliacus – viola
Amalie Stalheim – cello

Konserten streamas också på Faschings Facebooksida