Frågor & svar

Fasching är en konsertlokal, restaurang, bar & nattklubb som ligger på Kungsgatan 63, i centrala Stockholm. Här kan du lyssna till allt från internationella jazzstjärnor till ännu okända uppstickare. Du kan äta och dricka gott och dansa natten lång på Faschings klubbkvällar.

Hur mycket vi än skulle vilja det så har vi sällan möjlighet att svara i telefonen. Istället ber vi er kontakta oss via e-post. Vi har också samlat på oss de vanligaste frågorna och svarar på dem här nedan. Om ni inte hittar ert svar går det bra att maila till info@fasching.se

Varmt välkommen!


Öppettider

Vanligtvis öppnar vi restaurangen och baren två timmar innan konsertstart. Här nedan har ni våra generella öppettider men håll koll på hemsidan för vad som gäller på just din konsertkväll:

mån-tors                    18.00 -– 24.00
fre – lör                      18.00 –- 04.00
sön                             18.00 -– 24.00


Biljetter
Biljetter köps enklast här via Faschings hemsida. Du kan betala via Visa, Mastercard eller Swish. Det går också bra att köpa biljetter från www.tickster.com.Du kan givetvis lösa entré samma kväll som din konsert men för garanterad plats rekommenderar vi förköp via webben.

Problem med biljettköp online?
Kontakta Tickster Kundsupport på 0771-47 70 70 eller maila på support@tickster.com. Detta gäller även vid återköp av biljetter vid inställda evenemang. Du kan ladda ner din köpta biljett via download.tickster.com med hjälp av ditt referensnummer.

Presentkort
Faschings presentkort gäller konserter. Kortet finns i två valörer 200 eller 500 kr och är giltigt i 1 år från inköpsdagen. Presentkortet köper du online via Tickster.com. Klicka här för mer information.

Studentrabatt
På utvalda konserter ger vi studentrabatt. Rabatterade biljetter köps med fördel online. Var vänlig medtag ditt student-ID. Dessa biljetter gäller även för barn under 18 år som går i målsmans sällskap.

Övriga rabatter
Som medlem i någon av våra ägarföreningar erhåller du förmåner på klubben. Medtag alltid ditt medlemskort!


Faschings Vänner
Som medlem i Faschings Vänner stödjer du Fasching och jazzen. Du får dessutom förmåner på klubben. Faschings vänner är en av Faschings ägare och mer om föreningen hittar du här.

Föreningen Sveriges Jazzmusiker
Som utövande jazzmusiker kan du bli medlem i FSJ – Föreningen Sveriges Jazzmusiker. FSJ är en av Faschings ägare och som medlem får du fömåner på klubben. Läs mer om FSJ här.


Bordsreservation / matplatsbiljetter
När du köper en matplatsbiljett reserveras ett bord automatiskt i ditt namn. Har du särskilda önskemål om bordsplacering går det bra att maila till bord@fasching.se så gör vi vårt bästa för att ordna det.

Bordreservationer hålls normalt till en timme före konsertstart. Därefter släpps bokningen till andra gäster. 

Börjar konserten 20:00 ska du därför inta ditt bokade bord senast 18:30 

Om jag äter i restaurangen, kan jag se konserten därifrån?
Fasching bjuder på en intim miljö där du får bra sikt till scenen var du är sitter. När du väl får din bordsplats får du givetvis sitta kvar under hela konserten. På fredagar och lördagar öppnar vi upp för nattklubbsbesökarna ca 24:00 och inför det kan det bli en liten omstuvning med borden framför scen men det betyder inte att du måste bege dig hem. Du får gärna stanna kvar till sentimmarna.

När börjar konserten och när får man komma för att äta?
Flesta kvällar startar konserterna kl 20.00 och slutar ca. 22.00 med en liten paus mellan de två seten. Vi öppnar vanligtvis klubben och restaurangen 18:00.


Åldersgränser
På Faschings nattklubbar är det 20-årsgräns.

På våra konserter är det 18-årsgräns om det inte står något annat på hemsidan.
Under 18? I de flesta fall tillåts minderåriga från 13 år att komma in i målsmans sällskap, i några fall även barn under 13 år beroende på ljudnivån under kvällen. Detta står då utskrivet på varje specifik konsert. I de fall då studentpriser finns gäller dessa även för barn under 18 år i målsmans sällskap. Har du frågor är du välkommen att mejla oss på info@fasching.se


Utsålt? 
Du vill jättegärna gå på konsert, men det är utsålt. Vad göra? Jo, det bra att “efterlysa” biljetter, exempelvis på Facebook – via Faschings officiella Facebooksida eller Facebook events. Har du tur finns det någon som har en biljett över och vill sälja den till dig. På ticketswap.se kan ni sedan avsluta affären på ett säkert sätt. Om du som ägare av en biljett inte längre kan gå, kan du leta upp eventet på Ticketswap och ladda upp din biljett där.


Återköp

Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter och därför återlöser vi inte köpta biljetter. Om du vet med dig att du inte kommer kunna gå på konserten så kan du enkelt sälja den vidare. Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av konsertbiljetter där du enkelt kan hitta alla våra konserter och ladda upp din biljett för samma pris/lägre eller högre pris än du köpte den för. Var noga med vem du köper andrahandsbiljetter av, det finns många som luras i Facebookeventen!

 


Tillgänglighet 
Fasching ligger i en äldre lokal med trappsteg upp till huvudentrén. Rullstolar går enklast in via sceningången på Gamla Brogatan 44. Hör gärna av er till oss i förväg så kan vi vara behjälpliga när ni anländer. OBS! Mellan 3-11/5 renoverar vi vår hiss vilket begränsar tillgängligheten. För assistans, kontakta oss på 08-200066 eller info@fasching.se

Handikapptoalett finns tillgängligt.

Handikapparkering finns utanför huvudentrén på Kungsgatan 63.

Vi jobbar i stort sätt aldrig med starkt rörligt/blinkande ljus. Är du extra känslig kontakta oss gärna i förväg.

Scenrök i samband med konserter kan förekomma.

Starka dofter förekommer inte men vi serverar mat i lokalerna så allergiker känsliga för luftburna ämnen bör kontakta oss i förväg.

Ljudslinga finns ej.

För samtliga frågor kring tillgänglighet, vänligen kontakta info@fasching.se


Upphittat
Om du har tappat bort någonting på Fasching? E-posta oss på info@fasching.se eller kom till klubben under öppettider och prata med vår entrépersonal.


Foto/press
Proffskamera, ljud- och bildinspelningsutrustning får som regel ej medföras vid konserter.
För att erhålla fotopass och pressplatser ber vi dig kontakta sara@fasching.se