Bild på Florian Weber Quartet

Florian Weber Quartet

Pianisten Florian Weber debuterade på anrika skivbolaget ECM för tre år sedan med albumet Alba. Skivan mottogs med öppna armar av kritiker och publik över hela världen. Kanske inte så konstigt eftersom Webers pianospel är öppet, sökande och oerhört suggestivt på samma gång. Att hans sparringpartner var trumpetaren Markus Stockhausen var ytterligare en fin bonus. Stockhausen återvände till sitt skivbolag efter en paus på några år och tillsammans med Weber improviserade han fram ett album som än idag låter krispigt nytt.

Förra året följde Florian Weber upp Alba med skivan Lucent Waters, men då utan Stockhausen. I producentstolen satt ECM:s grundare Manfred Eichner. Även den gången handlade det om elegant, sökande och stillsam jazz med starka melodier.

Men nu har de båda herrarna hittat tillbaka till varandra och med sig tar de också en rytmsektion bestående av en kontrabasist och en trummis (och inte vilken som helst, utan Shai Maestros trummis!). Räkna med improvisation på toppnivå – och vacker och glittrande jazz!

Florian Weber – piano
Markus Stockhausen – trumpet
Michèl Benita – kontrabas
Ziv Ravitz – trummor