Bild på Får jag vara med? – Sarah Riedel sjunger Stina Wirsén

Får jag vara med? – Sarah Riedel sjunger Stina Wirsén

Sarah Riedel med vänner sjunger Stina Wirsén

Det efterlängtade albumet Får jag vara med? – Sarah Riedel med vänner sjunger Stina Wirsén släpptes 15/4 2022 och nu ges möjligheten att höra musiken live – en både innerlig och svängig konsert.

Dagens Nyheter listade skivan som nr 1 på kritikernas favorittopplista och skrev: Albumet ”Får jag vara med? Sarah Riedel med vänner sjunger Stina Wirsén” är precis så jazzigt färgsprakande och vindlande som singelsläppen förebådat. Tillsammans med ensemblen och en rad prominenta jazzmusiker skapar Sarah Riedel ett ljuvligt sväng som pendlar mellan allvar och lek, och mellan att vara med och att inte få vara det. Allt med en omisskännlig frasering och en klassisk klang av svensk visa.

”Vem är med? Vem är inte med? Vem är där, där jag inte är? Vad gör dom som jag inte vet om? Vem är jag om jag inte är med dom?

Våren 2020 hade den hyllade familjemusikalen ”Får jag vara med?” av Stina Wirsén, Sarah Riedel och Anna Vnuk premiär på Dramaten i Stockholm. Med utsålda hus, jublande publik och lovord från pressen var föreställningen en succé. Nu kan du höra musiken från föreställningen i nya jazziga arrangemang tillsammans med några av Sveriges främsta musiker, allt inramat av Stina Wirséns karaktäristiska illustrationer. Följ med på en både filosofisk och rolig resa, full av värme, sväng, allvar och lek.

”Stina Wirsén utmanar barnkulturens kramande av lyckliga slut och status quo.”
DN.

”en underbart finurlig barnmusikal /…/ melo- diöst känslomättad musik av Sarah Riedel och lyckligt svängig regi av Anna Vnuk”
SvD

Sarah Riedel – sång
Fredrik Hermansson – piano
Emil Strandberg – trumpet
Per ””Texas”” Johansson – tenorsaxofon, klarinetter
Per Eklund – trummor
Viktor Skokic – kontrabas
+ gäst