Bild på Familjekonsert: Alice, John och jag

Familjekonsert: Alice, John och jag

Alice, John och jag är en interaktiv föreställning riktad till skolbarn i mellan- och högstadiet.

Vi möter musikerna Alice och John Coltrane, två legendarer inom jazzen under 60-talet, som tillsammans utforskat fri improvisation och meditation genom musik på sina respektive instrument, harpa och saxofon.

Föreställningen tar oss med på en resa in i kreativiteten hos Alice och John, och tillsammans med barnen utforskar vi vad som är möjligt att göra med de olika instrumenten, hur vi bygger samspel och komponerar låtar. På ett lekfullt sätt introducerar vi våra instrument och vad improvisation innebär.

På scen: Stina Hellberg Agback – harpa, Örjan Hultén – saxar ,Filip Augustsson – kontrabas, Celco Paco – trumset

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 9 och 18 oktober. Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. 2018 slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29 221 personer under sina tio dagar. I år är det inte en fullt lika stor festival som arrangeras även om drygt 100 akter presenteras trots rådande omständigheter. Läs mer om årets festival på stockholmjazz.se


De konserter vi släpper upp till Stockholm Jazz Festival följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer vad gäller antalet personer i publiken samt avstånd mellan sällskap. Vi vidtar även sanitära åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler. Varmt välkommen!