Bild på Erik Söderlind meets Jonny Ek

Erik Söderlind meets Jonny Ek

Erik Söderlind är en av de främsta artisterna inom Sveriges jazzscen och flerfaldigt prisad för sin musikalitet. Från unga år influerad av Wes Montgomery, George Benson och Grant Green har han med åren utvecklat sitt personliga sound, både modernt och djupt grundat i jazztraditionens melodi, swing och blues. År 2015 mottog Erik ”The Guitar People Prize Sweden”, ett pris som ges till den främsta gitarristen i Sverige. Under de senaste åren har han blivit alltmer känd internationellt och har spelat med flera av de mest inflytelserika jazzgitarristerna i världen, som Frank Vignola och Peter Bernstein. 

Jonny Ek avslutade sin kandidatexamen i jazzpiano från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2019 och släppte sedan sitt debutalbum tillsammans med sin trio 2021 (Live at the Valley). Influerad av Barry Harris och Bud Powell hittar han sin personliga stil både som pianist och kompositör. 

Tillsammans som kvartett med bas och trummor släpper de albumet Erik Söderlind meets Jonny Ek den 27:e oktober 2023, tillgängligt på både vinyl och digitala plattformar. Kvällens konsert kommer bjuda på både eget material från nya skivan blandat med musik skriven av jazzens legendarer. I stil med klassiska grupper från 60-talet och dagens New York scen kommer det bli en kväll i swingens tecken.

Erik Söderlind – Gitarr
Jonny Ek – Piano
Tomas Sjödell – Kontrabas
Jonas Bäckman – Trummor