Bild på Emmalisa Hallander

Emmalisa Hallander

Inom loppet av ett år har unga jazzsångerskan Emmalisa Hallander tagit examen från kungl. musikhögskolan, turnerat med Peter Asplund, sjungit som solist med Stockholm Jazz Orchestra, mottagit stipendier från Kungl. Musikaliska Akademien och STIM, gjort sig ett namn bland Stockholms jazzelit och inte minst släppt sin debutskiva.

Debutalbumet “Have a Look Inside” släpptes i mars på den Göteborgsbaserade labeln Varva Records och består främst av egenskrivna kompositioner. Nu gör Emmalisa Hallander debut på Fasching i eget namn! Kvällen kommer att bjuda på en blandning av Emmalisas favoriter ur den amerikanska sångboken och egenskrivna låtar. Med sig har hon en pianotro bestående av de eminenta musikerna Filip Ekestubbe, Niklas Fernqvist och Henrik Jäderberg.

Emmalisa har beskrivits som självklar och lysande på scen. Hon har hyllats för sina texter, kompositioner och förmåga för scat-singing, och betydelsefulla namn på jazzscenen har jämfört henne med den legendariska Anita O’Day. Utöver att spela med sitt eget band är Emmalisa redan flitigt anlitad som solist och har delat scenen med bland andra Peter Asplund, Elise Einarsdotter, Jacob Christoffersen, Leo Lindberg, Fredrik Ljungkvist och Martin Sjöstedt.

”Jag fick upp ögonen för unga jazzvokalisten Emmalisa Hallander på ett branschshowcase på Fasching i höstas där hon stack ut med bergsäker röst och självklar scennärvaro.”

– Patrik Lindgren 2023,  Lira Lyssna våren 2023 (Lira #1 2023)

Emmalisa Hallander – sång
Filip Ekestubbe – piano
Niklas Fernqvist – bas
Henrik Jäderberg – trummor
Blåsgäst – tba