Bild på Emil Brandqvist Trio

Emil Brandqvist Trio

Ni är många som hör av er och undrar om konserter kommer bli av. Det vi vet med säkerhet är att de inte blir av i mars pga rådande omständigheter och restriktioner och vi ser just nu över datum för att flytta konserter, alternativt ställa in. Alla som har biljett kommer bli meddelade så snart vi vet och kommer vid det tillfället få möjlighet att få sina pengar tillbaka om man önskar det istället. Vi ber om ert tålamod medan vi försöker styra upp detta på bästa möjliga sätt. Därför har vi valt att stoppa försäljningen tills vi vet mer.

Emil Brandqvist Trio har etablerat sig som en av de mest spännande jazzgrupperna i Europa under de senaste åren, framför allt i Tyskland där bandet har skördat stora framgångar med framskjutna placeringar på jazztopplistan och spelningar på de stora festivalerna.

Entering the Woods, bandets femte album, innebär på samma gång en utveckling av och en fortsättning på den specifika ljudvärld som löper som en röd tråd genom EBTs diskografi. I fokus står Emil Brandqvists sinnrika melodisinne och dynamiska trumspel, två faktorer som ofta nämns som förklaring till varför trion sticker ut från mängden på den europeiska jazzscenen. Pianisten Tuomas Turunens virtuositet och musikaliska vighet är en annan grundpelare, inte minst på låtar som ”From Now On”, där en melankolisk melodi skjuts framåt av Turunens inpass.

Emil Brandqvist – trummor
Tuomas A. Turunen – piano
Max Thornberg – kontrabas

Konserten livestreamas på Faschings facebooksida!