Bild på Donny Benét

Donny Benét

Konsetbiljetterna är återbetalda och uppsläppta  på nytt. Om du har en biljett som heter Entre + bord för 1, 2 eller 4 så har du fått pengarna tillbaka. Enbart biljetter kallade ståplats gäller vid evenemanget.

Han började som studiomusiker men blev ett nu-disco-fenomen på egen hand.

Det var med 2018 års album The Don som Donny Benét blev just ”The Don” med alla. Med hitlåtar som den mjukt svävande discopärlan ”Konichiwa” och energifyllda discokaramellen ”Santorini” tog den australiske multiinstrumentalisten världen med storm. Soundet var tydligt förankrat i åttiotalets italo disco och blinkade ogenerat till föregångare som Giorgio Moroder. Allt med en otyglad glädje och en humor som matchas av en mild självironi och en inbjudande humor. Dessutom gör han perfekt arrangerade låtar. The Don kan konsten att klämma smittande melodier ur sina syntar samtidigt som han låter trummaskinerna ständigt hänvisar till dansgolvet. The Weeknd lär ha lyssnat sönder sitt ex av The Don innan han langade ur sig världshitten ”Blinding Lights”.

På nya albumet Mr Experience (2020) fortsatte Donny Benét att karva fram perfekta lounge-disco-stycken. Möjligen har han blivit lite funkigare. Men det handlar fortfarande om smittande party-disco – som borde spelas på alla poolpartyn i sommar. Särskilt en låt som Negroni Summer som också bjuder på ett självlysande saxofonsolo.

Men självklart är det live man ska uppleva en sådan entertainer som Donny ”The Don” Benét är. Och nu har du chansen – när han tar sin smarta nu-disco till Faschings scen.


Vi säljer biljetterna i enlighet med de restriktioner som råder. Skulle dessa ändras så ändrar vi antalet biljetter eller gör om från sittplatser till ståplatser.