Bild på Dim Out

Dim Out

Dim Out är en bakomliggande kraft i en ny våg neo-soul från Sverige. År 2019 så landade han med sitt debut album ”Incredible Planetary Dragons”, denna 45 minuters LP är en lyrisk djup resa som väver en mytologisk cinematisk röst med soul, hip hop och jazz.

Dim Out är en Stockholmsbaserad hyllad musikskapare vid namn Christopher Cook. Känd för sin trollbindande vokal som funkar ut till hans hip-hop boutique; Dim Out’s psychedeliska fusion har en uppfräschande twist av jazz.

Numera en hörnpelare i soundet av Svensk soul så har Dim Out snabbt blivit en favorit inom fusion hos internationella vänner som Louis Cole; som han lanserade sin platta med på turné. Beskriven som ”en ny väg för Svensk soul” av Mats Nileskär (P3 Soul) och Timbuktu, så har hans framväxt gett en turné med KNOWER och samarbeten med Tommy Black, Maskinen, Damon Frost, Chapee, Kristin Amparo, Mats Norman och Erik Lundin.

Ny video för titelspåret ”Incredible Planetary Dragons” har precis släppts och liknar inget som gjorts inom svensk film/musikvideo. Av regissören Jonas Hong Soo Eriksson