Bild på Danilo Pérez, John Patitucci & Adam Cruz Trio

Danilo Pérez, John Patitucci & Adam Cruz Trio

I över tre decennier har Grammy-belönade pianisten-kompositören Danilo Pérez hyllats som en av de mest kreativa krafterna inom den samtida jazzmusiken. Pérez globala jazz är en blandning av hans panamanska rötter, latinamerikansk folkmusik, västafrikanska rytmer och europeisk impressionism.

Mäster Peréz senaste besök på Fasching var tillsammans med Bohuslän Big Band 2020, innan dess med Children of the light – den tätt sammansvetsade trio bestående av basisten John Patitucci, trumslagaren Brian Blade och Peréz – som utgjorde tre fjärdedelar av Wayne Shorters sista kvartett – en kvartett som gjorde sig känd för ett nästan telepatiskt sätt att kommunicera musikaliskt och vann en Grammy för bästa jazzinstrumentalbum 2019 med EMANON. 

När Danilo Peréz återkommer till Kungsgatan 63 har han åter John Patitucci vid sin sida. Patitucci som väckte jazzvärldens uppmärksamhet redan på 1980-talet när spelade med Chick Corea men som också uppträtt och spelat in med artister från såväl popen som den klassiska världen. På trumpallen sitter Adam Cruz som arbetat med Joey Calderazzo, Chris Potter och The Mingus Big Band och undervisar på Berklee Global Jazz Institute, det institut i Boston som Danilo Peréz grundade 2010 och där han fortfarande är verksam som artistisk ledare.

Jazzklubb Fasching har den äran att välkomna en trio instrumentalister av yttersta världsklass. 

 

 

Danilo Perez – piano
John Patitucci – bas
Adam Cruz – trummor