Bild på Daniel Ögren

Daniel Ögren

Producenten och musikern Daniel Ögren är medlem i Dina Ögon, Sven Wunder and The Greys. Mellan 2009 – 2013 spelade han i  Anna von Hausswolffs band. 

Ni har även sett honom bakom flera artister så som Eva Dahlgren, Amason, Daniel Johnston, Fatouma Diawara, Anna Järvinen för att nämna några. 2 februari riktar vi strålkastarljuset på Daniel Ögren och ingen annan. Välkommen till en magisk kväll på Fasching

Daniel Ögren släppte sitt debutalbum ”Laponia” 2011. Ett album med åtta instrumentala låtar. Musiken var filmisk, böljande och intim. Folk frågade sig, är detta en debut som gitarrist? Eller kanske som kompositör?

Tydligt vid tidpunkten var i alla fall att fokus låg på varje låts egen värld och att gitarren var det instrument han spelade på.
Gitarren – ett så vanligt och flitigt använt instrument, men också bara ett verktyg…
Daniel har sedan 2011 skapat unik musik med gitarren som sin närmsta partner, men också med många andra instrument som får en att tänka världsmusik snarare än ”gitarrmusik”. Detta låter som inget annat.
På hans senaste album ”Laponia III” får gitarren ännu större plats. Den får skina på ett sätt som vi inte hört honom presentera den tidigare.
Tydligare än någonsin är det nu att hans debut 2011 som gitarrist och kompositör var starten på en lång resa.
En resa full av överraskningar, färger och bilder som upplevs genom Ögrens musik.

Joe Williamson – bas
Gustaf Karlöf – synt
Moussa Fadera – trummor
Daniel Ögren – gitarr