Bild på Daniel Garcia Trio

Daniel Garcia Trio

Den spanska pianisten Daniel García är starkt influerad av sitt hemlands traditionella musik och kombinerar den med samtida jazz, klassisk västerländsk musik, elektronisk musik och rock. Det är en uttrycksfull, rytmiskt intensiv musik i kombination med en melodisk lyrism på ett sätt som vi från svensk horisont kan känna igen från Joel Lyssarides trio. 

Daniel García föddes in i en musikerfamilj i Salamanca och lyssnade som barn på allt från Stravinskij till Led Zeppelin, Miles Davis till Bach och från Paco de Lucía till Fatboy Slim. Han fick en klassisk pianoutbildning vid konservatoriet i Castilla y León innan han tog språnget över Atlanten till Berklee College of Music i Boston. På Berklee undervisades Garica av Danilo Pérez som blev hans mentor och fick ett avgörande inflytande på den unge Garcias musikaliska utveckling.

Daniel Garcías musik skimrar av den klassiska musikens kadenser, harmonier och klangfärger, beger sig ut i en flamencovändning som löses upp i jazzharmonier och vidare i en märgfull improvisation.

Till Fasching kommer Daniel García med sin trio bestående av kontrabasisten Reinier Elizarde och trumslagaren Michael Olivera.

Michael Olivera – trummor
Daniel García – piano
Reinier Elizarde ”El Negrón” – kontrabas