Bild på Daniel Bingert Kind of Blågul

Daniel Bingert Kind of Blågul

Daniel Bingert är multi-musikern, kompositören, arrangören, och bandledaren – nu hetare än någonsin. Daniel Bingert bjuder till en egensinnig kväll på jazzklubb Fasching med fantastisk seriös modal jazz & hardbop med mycket humor. Daniel Bingert debuterade som akustisk jazzkompositör 2020 med skivan ”Berit in Space”. Albumet kom med på The New York City Jazz Record magazine top 10 av alla jazzskivor som släpptes 2020 och hyllades även på hemmaplan.

Nu kommer han till Fasching för att presentera sina nya och gamla tongångar där Jämtlands visor möter Uruguayansk Jazz och blir ”Kind of Blågul”.

Daniel Bingert (f.1970), son till jämtländska Berit och den uruguayanske saxofonstjärnan Hector har under hela sitt liv matats med jazz, men har trots sin bakgrund och trots att han hela sitt vuxna liv jobbat som musiker aldrig tidigare tagit någon större plats inom den akustiska jazzen.  Daniel har varit verksam som basist, kapellmästare med mera i alla möjliga sammanhang. Alltifrån att leda orkestrar i Henry Mancini-stil till att spela explosiv fusion med JH3. Numera är han dessutom känd som skådespelande basist på Stadsteaterns stora scen där han drar fulla hus och har spelat för över 50 000 personer senaste året.

Daniel kommer här absolut inte spela någon bas mer än att han har skrivit många av basgångarna som spelas upp genom kontrabasen på konserten.  För att publiken ska få känna ett eggande utanförskap i en trygg miljö kommer Daniel naturligtvis att tala spanska mellan låtarna. En ”prova på spanska-jazzkväll i svensk miljö” med nyskriva jazziga toner man tycker sig känna igen igen & igen.

Efter att ha släppt ”ARIBA” med sin stjärnspäckade jazzseptett Kind of Blågul har lovorden strömmat in till huller och buller. Detta är Daniel Bingerts andra i ordningen akustiska solojazzalbum inspelat på rullband utan hörlurar i samma rum.

Kind of Blågul syftar till att Daniel bara är halvsvensk och inte helt Blågul undan ”bara” ganska typ gul och blå, som i hockey ungefär – inte tre kronor utan en och femti.

Daniel Bingert – Jefe Musical, Composiciones,  Arreglos , Conductor y Moog
Karl Olanderson – Trumpeta
Per Texas Johansson – Saxo Tenorico , Basso Clarineto
Jonas Kullhammar – Alto de saxo
Charlie Malmberg – Grande Piano, Barítono Saxófono
Kansan – Bass Doppio
Moussa Fadera – Batteria