Bild på Colin Stetson Support: Shida Shahabi

Colin Stetson Support: Shida Shahabi

Brittiska tidningen The Independent var knockade efter en Colin Stetson-spelning på Jazz Cafe i London häromåret. Ingressen till recensionen löd kort och gott: ”hans tekniska kunskap är kolossal – den här mannen är en orkester”. Det var knappast efter en ovanligt lyckad spelning: så där brukar det se ut i tidningarna efter en Colin Stetson-konsert.

Andra musiker har också upptäckt hans unika sound och det säger en hel del att ljudvirtuoser som Laurie Anderson, Tom Waits, Arcade Fire och Bon Iver har valt att samarbeta med honom. På egen hand har han tolkat Henryk Goreckis magiska Tredje symfoni och släppt en lång rad skivor som fått högsta betyg.

Med sin bassaxofon skapar han ljudlandskap som är både rytmiskt eleganta och melodiskt mörkt suggestiva. Med avancerad mikoronuppsättning och cirkulär andning skapar Stetson ljudmattor som har lika mycket med drone, minimalism och jazz att göra. Ja, och så lite influenser från electronica. Att höra honom framföra sina intrikata kompositioner från kritikerhyllade albumet ”All This I do for Glory” är något alldeles unikt – så missa inte detta.

Support:

Shida Shahabi

Hon har bl.a setts och hörts i Sara Parkman’s liveband, Small feet och nu senast med Sibille Attar.

Hennes skapande för piano är enkelt och organiskt utan att luta sig mot stora produktioner eller lager på lager i musiken. Känsligt spelade och skrivna stycken utgör hennes första album som är både intimt och stort på en och samma gång. resultatet har blivit en unik, personlig och djupt träffande pianoskiva. Ett album som avger värme och har en emotionell tyngd och naturlighet i varenda ton. Det djupt träffande och varsamt tassande debut albumet ”Homes” gavs ut 19:e Okt 2018 som en co-release mellan brittiska labeln 130701/fat cat och Svenska Sing a song fighter och fick en fantastisk respons i form av lyriska recensioner och spel-förfrågningar.