Bild på Claes Janson & Christina von Bülows Orkester featuring Emily McEwan

Claes Janson & Christina von Bülows Orkester featuring Emily McEwan

Christina von Bülow har i många år varit en stor aktör på den svenska jazzscenen, inte minst genom sina mångåriga samarbeten med musiker som Jan Allan, Bernt Rosengren och nu senast Palle Danielsson. Sommaren 2022 tilldelades hon Lars Gullin-priset för sitt musicerande med motiveringen: Hon har inspirerats av stilbildare som Stan Getz och Lee Konitz och utvecklat en egen stil väl förankrad i traditionen. Tack vare hennes känslofyllda, innerliga, fantasifulla spel och lysande improvisationer och med en stor förtrogenhet med idiomen, bidrar hon till att levandegöra musiken på ett sätt som gör den tidlös. Hon fångar ett ”nu”, jazzens essens och andemening, i sitt spel.

Nu kommer Christina von Bulow till Fasching med sitt senaste projekt där hon har tonsatt de vackra, poetiska texterna skrivna av den finlandssvenska poeten Åke Grandell, som sjungs av Claes Janson.

Jazz- och blueslegendaren Claes Janson har varit verksam sedan mitten av sextiotalet och kan utan tvekan räknas in som en betydande del i den svenska jazzhistorien, inte minst var han chef för Sveriges främsta jazzklubb en gång i tiden. Med sin nordiskt blåa ton har Claes konsekvent satt en egen prägel på sin musik.

Claes Janson – sång
Christina von Bülow – sax/flöjt
Steen Rasmussen – piano
Pelle von Bülow – gitarr
Daniel Franck – bas
Frands Rifbjerg – trummor
GÄst : Emily McEwan – sång