Bild på Charlie Hunter & Lucy Woodward

Charlie Hunter & Lucy Woodward

Gitarristen Charlie Hunter är knappast någon nykomling. Han har spelat in strax under tjugo album och varit verksam som musiker i nästan lika många år. Tidigare har han backat upp stjärnor som Norah Jones, Mos Def och D’Angelo på sina sju- eller åttasträngade gitarrer. Han räknas allmänt som en auktoritet på just dessa instrument och fortsätter trollbinda publik runt om i världen med sin melodiska och rytmiska spelteknik.

Förra året åkte Charlie ut på turné med sångerskan Lucy Woodward – och det är den resan som snart tar dem till Fasching. Woodward blev känd med sin toppfyrtiohit “Dumb Girls” i början av 2000-talet. Efter det har hon samarbetat med Snark Puppy och släppt skivor på jazzetiketten Verve. När hon inte körat bakom Rod Stewart, Celine Dion eller Barbra Streisand.

Charlie och Lucy har inte bara turnerat tillsammans. Förra året spelade de också in en skiva med sina favoritlåtar. Det betyder covers av bland andra Blind Willie Johnson, Terence Trent D’Arby och Nina Simone. Skivan släpps snart, men det är självklart de båda gör sig bäst – musikmagasinet Glide konstaterade i en konsertrecension att detta par tillsammans lyser starkare än en fullmåne och att det just är på scen de ska vara.