Bild på Chapter Seven

Chapter Seven

Releasekonsert

1988 vann gruppen Chapter Seven en Grammis för albumet Thums Up och när Caprice i höstas återutgav albumet på vinyl träffades gruppen och gjorde en releasekonsert som blev så lyckad att gänget beslöt sig för att spela ytterligare några gånger. Därför kommer gruppen samlas nu i september, kanske för enda gången, för några konserter i samband med att de samtidigt släpper ett album från sitt framträdande vid jazzfestivalen i Chicago 1990.

Musikern och kompositören Bengt Beche Berger satte ihop det då nyskapande bandet  med två trummisar och två basister plus några av dåtidens fräsigaste blåsare. Mer än 30 år senare är medlemmarna några av Sveriges mest etablerade musiker och föga förvånande kanske är den musik de spelar fortfarande i det svenska jazzlivets frontlinje.

Musikern och kompositören Bengt Berger har varit verksam på den svenska musikscenen sedan 60-talet och varit med och grundat kultband såsom Bitter Funeral Beer Band, Archimedes Badkar och Spjärnsvallet. Han har även studerat indisk musik och startat upp flera svensk/indiska samarbeten. Beche har vunnit P2 Jazzkattens pris två gånger, varav 2011 var Årets Guldkatt.

Tyvärr har originalmedlemmarna Roland Keijser och Lennart Åberg lämnat oss, nu består bandet av

Ivo Nilsson, trombon
Jonas Knutsson och Fredrik Ljungkvist, saxar
Sergei Muchin och Viktor Reuter, kontrabasar
Anders Kjellberg och Bengt Berger, trummor
I Stockholm dessutom Jonas Kullhammar, saxofon